6 Tips om te leren hoe de gitaar te spelen met goede techniek

ier zijn mijn beste 10 tips voor het leren spelen van de gitaar met een goede techniek. Sommige zijn een beetje duidelijk, terwijl andere het resultaat zijn van een lange ervaring. Ik hoop dat ze helpen. Trouwens, laten we aannemen dat je rechtshandig bent. Linkshandigen kunnen de voor de hand liggende aanpassing maken. Voordat we beginnen aan onze 6 tips, raad ik je aan om online te zoeken naar de beste online gitaarlessen vergelijker.

1. Vermijd de linkshandige doodsgreep.

Als je voor het eerst begint te spelen, ontdek je meteen dat het drukken van de snaren tegen de fretboard hard werken is, je vingers pijn doet en je pols doet pijn. De natuurlijke manier om dit tegen te gaan is door je duim over de bovenkant van de fretboardhow te haken om zo een hefboomwerking te krijgen, waardoor je per ongeluk de snaren meer met de platte pad van je vinger (waar je vingerafdruk zit) drukt dan met de eigenlijke vingertop.

Dit wordt ook wel de “death grip” genoemd, omdat je uiteindelijk toch een vrij felle greep op je nek hebt en het de reikwijdte van je vingers beperkt. De juiste techniek is om je duim op de achterkant van de hals van de gitaar te hebben. Dit dwingt je hand om de vingertoppen te gebruiken, wat veel beter en nauwkeuriger is als het gaat om het spelen van precies die noten die je wilt, zonder per ongeluk de aangrenzende snaren te dempen. Het probleem is – het voelt in het begin een beetje raar en moeilijk aan, en het ontbreekt je pols aan kracht. Blijf erbij en je zult de voordelen verderop waarderen. Denk eraan, duim op de achterkant van de nek.

2. Staande en zittend oefenen

Okay, het is al moeilijk genoeg zonder dat je tijdens het spelen door de kamer moet walsen. Het belangrijkste is dat, als je deze droom helemaal gaat vervullen, je op een dag voor het publiek gaat staan. Spelen met je gitaar over je schouder is een heel andere houding dan zitten.

Op een stoel heb je de neiging om voorover te buigen en te proberen te zien wat je handen doen (een andere slechte gewoonte die je wilt vermijden). Als je dan staat, verandert alles. Probeer het en je zult zien wat ik bedoel. Je zult het veel moeilijker vinden om je linkerhand te zien, om te beginnen. Zorg voor een goede gitaarband, stel hem op een comfortabele lengte in (vergeet hem om je knieën te doen – ziet er cool uit, maar het is een klote speelhouding) en oefen regelmatig met het spelen terwijl je staat.

3. Geen behoefte aan snelheid

gitaar zittend leren spelen

Durf nooit de moeite te nemen om te leren hoe je snel moet spelen. Echt, doe het niet. Bij een goede techniek gaat het om nauwkeurige vingerzetting en het raken van de juiste noten, vooral als het gaat om toonladders en het spelen van lastige maatakkoorden. Concentreer je op de precieze vingerzetting. De waarheid is dat je goed moet leren spelen en dat snelheid vanzelf gaat. Het grootste obstakel voor snel spelen is een slechte techniek. Leer goede techniek en snelle vingerzetting zal een chucked-in-for-free bonus zijn. Neem altijd de tijd en speel langzaam. Gebruik de Uberchord Guitar App, het is een gratis app die naar je luistert terwijl je de gitaar oefent en corrigeert als je verkeerd speelt.

4. Gebruik altijd de juiste vingerzetting

In de loop der eeuwen van het gitaarspel hebben de experts lang uitgezocht wat de beste manier is om bepaalde akkoorden en toonladders te spelen, dat wil zeggen welke vingers bepaalde noten op de fretplaat moeten spelen.

Af en toe ontdek je een makkelijkere manier om deze te spelen – je bent een muzikaal genie en hebt het nooit geweten. Laat je niet verleiden. De juiste vingerzetting is niet alleen een kwestie van het goed spelen van dat akkoord of die toonladder. Het toevoegen van variaties wordt ook overwogen, zoals septiem en negende, en je eigen stijl van vingerzetting van een akkoord zou kunnen bewijzen dat die variaties niet gespeeld kunnen worden (yep, dit is een van de dingen die ik op de harde manier heb geleerd). Let goed op de juiste vingerzetting van een akkoord en de positie van je hand op de toets voor toonladders. Uberchord zal je precies laten zien hoe je het moet doen.

5. Stil oefenen

U wilt uw favoriete tv-show bekijken als u moet repeteren? Geen paniek, er kan veel bereikt worden door je gitaar vast te houden en voortdurend van het ene akkoord naar het andere te wisselen of toonladders te spelen zonder de snaren met je rechterhand te tokkelen. Wat je doet is je linkerhand nog steeds trainen om te spelen – het is allemaal stevig oefenen. Een goede techniek is vastgezette gewoontes als je aan het spelen bent. Met je duim op de achterkant van de nek, weet je nog?

6. Gebruik een metronoom!

Spelen met een crack click is in het begin erg moeilijk, maar de voordelen later zijn onmeetbaar. Je gevoel voor ritme en timing krijgt al vroeg een boost als je binnenkort een metronoom gebruikt in je carrière. Maar leg er niet te veel nadruk op en zorg ervoor dat je de beats-per-minute (BPM) op iets heel traagjes zet. Het idee is om te wennen aan het spelen op tijd en in een gestaag tempo, maar haast je niet ten koste van het leren van techniek. Trouwens, op het internet vind je heel veel metronoomapps.

En, hier zijn 5 manieren waarop je een metronoom kunt gebruiken om je gitaarspel te verbeteren