Geld op de bank: Is het de moeite waard?

Bankdeposito’s lijken de zekerste manier te zijn om passieve inkomsten te verkrijgen.

De Bank zorgt voor het rendement van het belegde bedrag met rente. Maar is zo’n investering wel rendabel? Of investeer je beter je geld in een cryptocurrency robot zoals Bitcoin Future? Lees hier de Bitcoin Future review.

Zijn bankdeposito’s winstgevend?

geld op bank plaatsen

Volgens de statistieken wordt de rente op deposito’s elk jaar lager. Sinds enkele jaren stijgen de kosten van leningen en dalen de winsten uit deposito’s. De inflatie is zo hoog dat de door de banken aangeboden rente op het gereserveerde bedrag nauwelijks de verliezen dekt.

Waaruit vloeit dit voort?

De verdieping van de economische crisis zorgt ervoor dat de banken in slechte staat verkeren. De waarde van de zloty daalt de hele tijd, waardoor de prijzen stijgen. Niet alleen financiële instellingen zijn bij elke stap op zoek naar besparingen.

Bij het opzetten van een deposito dient men niet alleen rekening te houden met de inflatie, maar ook met de hoogte van de NBP-rente en andere externe factoren. Tot nu toe zijn er helaas geen tekenen die erop wijzen dat de rente op deposito’s zal stijgen.

De beste alternatieven voor stortingen

Beleggingsfondsen

Even populaire beleggingsinstrumenten zijn schatkistcertificaten. Helaas behoren de winsten op hen ook niet tot de hoogste. Bedrijfsobligaties, beleggingsfondsen of gemengde fondsen zullen een betere keuze zijn.

Er zijn twee soorten: langlopende obligaties en absolute rendementen. De eerste wordt gekenmerkt door de noodzaak om fondsen voor minimaal 5 jaar te beleggen. Gedurende deze tijd bevinden ze zich in veilige activa die een zeker, stabiel inkomen opleveren.

Absolute Rate of Return-fondsen combineren de meest winstgevende activa op een zodanige wijze dat de belegger er de meeste winst uit haalt. Bij goede wind brengen ze tot 10% van het jaarlijkse rendement op.

Cryptocurrency Robot – Bitcoin Robot

cryptocurrency robot zoals Bitcoin Future

De cryptovalutische uitwisseling trekt steeds meer liefhebbers van hoge verdiensten aan. Helaas brengen ze ook een groot risico met zich mee als je op eigen houtje handelt. Daarom is investeren met een Bitcoin robot zoals Bitcoin Trader een goede keuze. Het vermindert het risico om geld te verliezen tot 90% en je hebt geen speciale vaardigheden of kennis nodig om het te gebruiken.

Let wel op dat er bij het gebruik van een cryptorobot gevaren met zich mee kunnen brengen.

Aandelen

Wanneer u aandelen van een bedrijf koopt, wordt u mede-eigenaar. Daarom krijgt u een percentage van de winst dat overeenkomt met het aantal ingekochte aandelen. U heeft ook het recht om beslissingen te nemen met betrekking tot het bedrijf.

U moet er rekening mee houden dat in geval van financiële problemen van de onderneming de waarde van uw aandelen zal dalen. Je kunt proberen ze aan iemand anders te verkopen. Als het bedrijf failliet gaat, neemt u deel aan de verdeling van de activa.

Afgeleide contracten

Deze groep omvat financiële instrumenten die geen effecten zijn. De markt die hiermee samenhangt is zeer risicovol. Beleggers doen aan speculatie, maken gebruik van een grote hefboomwerking. Je kunt in korte tijd echt grote sommen geld verdienen, maar je kunt net zo veel verliezen.

Goud

goud

Goud zal nooit ophouden winstgevend te zijn. De waarde ervan daalt zelden en wordt ook niet beïnvloed door de inflatie. Het is een stabiele en veilige investering, maar vereist een grote financiële bijdrage. Het is zeker de moeite waard om op deze manier ten minste een deel van het kapitaal veilig te stellen, als je de mogelijkheid hebt.

Onroerend goed

De prijzen van onroerend goed in grotere steden stijgen voortdurend. Daarom is het kopen van een appartement of een commerciële eenheid een andere zekere manier om uw besparing te vermenigvuldigen. Het komt steeds vaker voor dat eigenaren een appartement huren voor een prijs die hen in staat stelt de lening af te lossen en extra geld te verdienen.

Ook de eventuele verkoop van het pand na enkele jaren voor een hogere prijs zou geen probleem moeten zijn. De woningmarkt trekt steeds meer investeerders aan en er zijn geen aanwijzingen dat dit in de nabije toekomst zal veranderen.

Hoe moet de wijze van investeren worden bepaald?

Voordat u uw spaargeld op welke manier dan ook investeert, moet er een grondig onderzoek worden gedaan. Vertrouw niet op informatie van één kant. Blijf op de hoogte van economisch nieuws en diensten met betrekking tot de financiële sector.

De keuze van de beleggingsmethode hangt af van uw middelen, de mate van risico die u kunt nemen en de winst die u wilt maken. Het tijdstip waarop u dit wilt doen is ook belangrijk.

Het is de moeite waard om een vriend of adviseur te hebben die ervaring heeft op dit gebied. De technologie is echter zo ontwikkeld dat u kunt investeren zonder uw huis te verlaten. De enige keer dat u de bank moet bezoeken is wanneer u uw spaargeld opneemt van een onrendabele storting.

Vergeet echter niet dat een vroegtijdige opname van geld meestal te betalen is of dat je het geld dat je tot nu toe hebt verdiend, verliest. Daarom is het beter om te wachten tot de periode van activiteit van uw storting dicht bij het einde is. Dan kunt u zonder problemen het hele bedrag samen met de rente opnemen.

Tot die tijd moet u rekening houden met de voor- en nadelen van alle investeringen die aan uw verwachtingen voldoen. Beslissingen met betrekking tot geld moeten niet snel worden genomen. Geef jezelf de tijd, en bespaar misschien